مدیران کل دفاتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداریهای سراسر کشور با حضور در محل سازمان شهرداریها و دهیاریها در جریان روند سامانه سیمفا، اجرای نحوه انجام معاینه فنی و مقررات مربوط قرار گرفتند.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه سازمان های حمل و نقل همگانی کشوری، جلسه تشریح دستورالعمل ماده 3 آئیننامه اجرای نحوه انجام معاینه فنی با حضور مدیران کل دفاتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداریهای سراسر کشور صبح امروز در محل سازمان شهرداریها و دهیاریها با حضور مهندس خلیل راحتی قائم مقام این سازمان و سعید قیصر مدیرعامل اتحادیه و دبیر اجرایی ستاد معاینه فنی کشور برگزار شد.
مهندس خلیل راحتی اظهار داشت: سامانه سیمفا در حال حاضر از اهمیت بسیار بالایی در کشور برخوردار است به طوری که دیتابیس این سامانه در وزارت کشور قرار گرفته است.
وی با اشاره به خصوصیات این سامانه، اظهار داشت: در حال حاضر سامانه سیمفا در حال رصد و ارزیابی عملکرد برخی از ارگانها همچون وزارت صنعت، پلیس راهور و خودروسازان است که به عنوان مثال میتوانیم در هر زمان اعلام کنیم یک مدل مشخص از یک خودرو دارای چه نواقصی میباشد.
قائم مقام سازمان شهرداریها و دهیاریها با اشاره به حضور مدیران کل دفاتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل ترافیک استانداریهای سراسر کشور در این جلسه، یادآور شد: حضور شما در این جلسه به این خاطر بود که قابلیتهای سامانه سیمفا را مشاهده کنید و بدانید چه کنترلهایی انجام میشود؛ بدانید که این جلسهی شنیدن و رفتن نیست و به عملکرد هر استان امتیازاتی تعلق خواهد گرفت.
در ادامه این جلسه هیربد معصومی معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز به نکاتی در خصوص مراکز معاینه فنی اشاره کرد.
همچنین امیر جعفرپور مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریها با تشریح دستورالعمل ماده 3 آئیننامه اجرای نحوه انجام معاینه فنی توضیحاتی در خصوص نحوه صدور، تمدید، تعلیق و ابطال موافقت اولیه و مجوز فعالیت ارائه کرد.
"تاسیسات و تجهیزات و نحوه درجهبندی مراکز و خطوط معاینه فنی"، "طبقهبندی وسایل نقلیه"، "روش آزمون و قسمتهای مورد بازدید در وسایل نقلیه" و "نحوه نظارت و تشخیص تخلفات مراکز معاینه فنی" از مواردی بود که مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریها توضیحاتی را بیان داشت.
در ادامه این جلسه، عبدالله متولی معاون اتحادیه در امور معاینه فنی خودروهای سبک با اشاره به فاز اول نصب دوربین در ورودی مراکز معاینه فنی، اظهار داشت: نصب این دوربینها سبب شده است تا از صدور برچسب معاینه فنی جعلی و بدون مراجعه به مراکز معاینه فنی تا حد بسیار بالایی جلوگیری شود.
متولی همچنین خواستار توجه مراکز معاینه فنی به راهاندازی خطوط معاینه فنی موتورسیکلتها در خطوط مراکز معاینه فنی شد.
وی با تشریح آمار مراکز معاینه فنی، گفت: بیشترین علت مردودی در آزمونهای انجام شده در مراکز معاینه فنی مربوط به آزمون ترمزها با 33 درصد است که آلایندگی و کمک فنر به ترتیب با 30 و 20 درصد در ردههای بعدی قرار دارند.
معاون اتحادیه در امور معاینه فنی خودروهای سبک در پایان خاطر نشان کرد: نظارت و ارزیابی از مراکز معاینه فنی به دو صورت حضوری و نظارت از طریق مرکز کنترل و داده کاوی اطلاعات به صورت مستمر انجام میپذیرد.
همچنین ایمان قفقازی معاون برنامهریزی و توسعه اتحادیه نیز در این جلسه به برگزاری دوره آموزشی بازرسی خودروهای با سوخت گاز طبیعی CNG با حصور 380 نفر از 323 مرکز معاینه فنی اشاره کرد