اخبار

کشند قرمز در محدوده آب شیرین کن چابهار مهار شد

کشند قرمز در محدوده آب شیرین کن چابهار مهار شد

جلبک کشند قرمز که در محدوده آب شیرین کن کنارک سبب قطع چند روزه آب این منطقه شده بود مهار و تامین و تحویل آب چابهار و کنارک به حالت  قبلی درآمد.

با توجه به اینکه جلبک کشند قرمز در محدوده آب شیرین کن کنارک و ورود آن به فیلترهای تصفیه آب شیرین کن کنارک تولید آب را از 28 هزار لیتر به صفر رساند.

اما با توجه به تمهیدات اندیشیده شده در حال حاضر آب لوله‌کشی خانگی چابهار که از آب شیرین کن کنارک تامین می‌شود کاملا سالم و قابل آشامیدن است.

مجموع تولید آب در آب شیرین کن کنارک 28 هزار مترمکعب است که 18 هزار مترمکعب آن به شهرستان چابهار و هشت هزار مترمکعب نیز برای شهر کنارک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از 18 هزار مترمکعب سهمیه آب چابهار 12 هزار مترمکعب برای 16 هزار اشتراک آب شهر چابهار با جمعیت بیش از 120 هزار نفر توزیع می‌شود و بقیه در منطقه آزاد و روستاهای طول مسیر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کشند قرمز (Red Tide) پدیده‌ای است که در اثر تجمع بیش از حد جلبک‌های تک سلولی به وجود می‌آید. این پدیده بیشتر در آب‌های مناطق گرمسیری و گاه در نواحی نیمه گرمسیری بروز می‌کند و در شرایط خاصی، گونه‌های فیتوپلانکتونی (گونه پدیدآورنده کشند) از لحاظ تعداد چنان شکوفا شده و افزایش می‌یابند که در اثر تراکم بیش از حد این آبزیان رنگ آب دریا تغییر می‌کند و با توجه به نوع رنگدانه‌هایی که برای جذب نور خورشید در گونه‌های مختلف پلانکتون وجود دارد، دریا ممکن است صورتی، بنفش، نارنجی، زرد، آبی، سبز، قهوه‌ای یا قرمز به نظر آید؛ با این حال رنگ قرمز معمول‌ترین نوع رنگدانه‌ها است و این پدیده به نام کشند قرمز معروف شده است.

کشندها پدیده‌هایی طبیعی هستند و تراکم آنها در منطقه پاسخی به افزایش فصلی سطوح مواد مغذی در دریا است. مواد غذایی ساحلی به ویژه فسفات‌ها معروف‌ترین عامل تشدید و دوام شکوفایی هستند.

 

.

 

۲۴ آبان ۱۳۹۵ ۱۲:۲۵